Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  2-3 / 32 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 2-3 / 32 Next Page
Page Background

3

2

Cacao en chocolade… een rijke geschiedenis! 5 Waar wordt cacao geteeld? 13 Hoe maakt men chocolade? 17 Barry Callebaut, een passie voor chocolade 23 Wist je dat…? 29

Inhoud

Wist je dat het verhaal van cacao en chocolade al meer dan 4000 jaar geleden begon? Of dat cacao een

belangrijk betaalmiddel was bij de Maya’s en de Azteken?

Cacao en chocolade spreken niet alleen tot de verbeelding omdat ze zo overweldigend lekker zijn

en mensen blij maken. Ze vormen ook een onuitputtelijke bron van historische feiten en verhalen

waarin legendarische figuren, ontdekkingsreizigers, koningen, edellieden, wetenschappers en goden

opduiken.

Bij ons bijvoorbeeld werden cacao en chocolade oorspronkelijk als medicijn tegen allerlei kwaaltjes

voorgeschreven. Het zou nog decennia duren vooraleer ze vooral omwille van hun verleidelijke smaak

geapprecieerd werden.

Dit “voedsel van de goden” zoals chocolade genoemd wordt, wekte meer dan 150 jaar geleden onze

belangstelling toen we onze eerste stappen zetten in de chocoladeproductie. Al snel wilden we alles te

weten komen over de kostbare cacaoboon, over haar kracht en smaak, haar geschiedenis…We leerden

hoe we de aroma’s in het hart van de cacaoboon konden vatten in de fijnste chocolades. We werden

experts in het produceren van de fijnste chocolade. Ook vandaag willen we nog steeds meer leren over

het meest besproken voedingsmiddel uit de geschiedenis.

Die nieuwsgierigheid zorgde er mee voor dat we marktleider werden in het segment van

hoogkwalitatieve cacao- en

chocoladeproducten.We

blijven openstaan voor alle wetenswaardigheden

rond cacao en chocolade, en delen die bijzonder graag met u! Volg ons mee op deze ontdekkingstocht

doorheen de wereld van cacao en chocolade.

Welkom in de wereld

van cacao en chocolade

Cacaovrucht in keramiek,

Azteekse cultuur, Mexico, 1250-1521 n.C.