Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  10-11 / 32 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 10-11 / 32 Next Page
Page Background

11

10

<

Foto van de oude Callebaut-fabriek,

Wieze, België

Poster Bensdorp

>

1996

Uit de fusie tussen het Belgische Callebaut en het Franse

Cacao Barry ontstaat Barry Callebaut.

2000

De millenniumwissel gaat gepaard met nieuwe trends in

de chocoladeconsumptie. De echte chocoladeliefhebber

ontdekt bijvoorbeeld de originechocolades van Barry

Callebaut: chocolades op basis van cacao uit één specifiek

land of regio. Ze onderscheiden zich van andere chocolades

door hun unieke smaak, met subtiele aroma’s van kruiden,

bloemen, fruit of noten. Aroma’s van de unieke bodem

waarop elk van die cacao’s wordt geteeld.

Barry Callebaut lanceert ook met succes de Kosher en

biologische chocolades. Vernieuwende chocolades die borg

staan voor een pure, 100% natuurlijke smaakbeleving!

21ste eeuw

De toekomst van chocolade ziet er veelbelovend uit! Steeds

meer en meer mensen beschouwen chocolade als dat heerlijke

stukje intens plezier; als de ultieme verwennerij. Zelfs in

continenten zoals Azië – die nog geen lange chocoladetraditie

kennen – wordt het voedsel van de goden door steeds meer

consumenten enthousiast onthaald! Maar er is meer. De

chocolade van morgen belooft

niet alleen bijzonder lekker te

zijn. Wie weet, heeft die zelfs

extra weldoende effecten op

het menselijk lichaam in petto.

Dat wordt dubbel genieten!

1912

In België: Jean Neuhaus, oprichter van het beroemde

Neuhaus, ontwikkelt een schaaltje in chocolade dat hij vult

met crèmes, notenpasta’s… Kortom: hij creëert de eerste,

echte Belgische pralines.

1920

Jean Neuhaus schrijft ook geschiedenis met zijn befaamde

ballotin: het is een rechthoekig doosje in karton dat zijn

pralines het aura van luxe geeft en ze optimaal beschermt.

Daarvoor werden de kostbaarheden in papieren puntzakjes

verkocht.

1930

De familie Callebaut vindt een unieke manier om chocolade

vloeibaar te stockeren en te transporteren. Daardoor

kunnen de voedingsindustrie en de grote chocolateries veel

sneller en kostenefficiënt bevoorraad worden met

couverturechocolade: dat is de chocolade die door

professionals wordt gebruikt en een hoog cacaobotergehalte

heeft.

1940

Dankzij de ontwikkeling van nieuwe grondstoffen en

snellere machines kan chocolade nu aan de consument

verkocht worden tegen prijzen die voor iedereen betaalbaar

zijn. Per kilocalorie wordt chocolade zelfs het voordeligste

voedingsmiddel.

1950

Na de oorlog groeit de chocolademarkt enorm. De

consumptie van chocolade wordt geïntegreerd in onze

dagelijkse voedingsgewoontes. Nieuwe en populaire choco-

ladeproducten worden op de markt gebracht.

1980

Het decennium van fitness en diëten is aangebroken:

“light” en dieetversies van alle voedingsmiddelen worden

op de markt gebracht. Toch blijft chocolade populair als de

perfecte smaakmaker waar je intens van geniet!

<

Dozen Van Houten, Suchard,

Stollwerck